Mijn naam is Richard, 32 jaar en parttime fotograaf. Fotografie is heel breed en ik heb mij door de jaren heen weten te focussen op drie genres in fotografie; fitness fotografie, bruidsfotografie en bedrijfsfotografie.

Rare combinatie? Misschien wel, maar wel drie genres waar ik helemaal in thuis ben. En dat is als fotograaf belangrijk.

Het vastleggen van een bruiloft vind ik iedere keer een eer en een leuke uitdaging om te mogen doen. De hele dag komen er een hoop emoties om de hoek kijken die ik graag wil  vastleggen. Naast foto’s maak ik vaak ook korte filmpjes met mijn camera die ik later tot één geheel monteer. Een bruidspaar moet achteraf mooie foto’s en een video hebben die zorgen voor een herbeleving.

Doordat ik vaak door de commerciële bril kijk naar foto’s en concepten weet ik mij goed in te leven voor fotoshoots en reclames voor bedrijven. Ik heb een netwerk van modellen en visagistes die ik hierbij kan gebruiken om aan de wensen te voldoen.

Ik heb een eigen studio in Amsterdam die ik voornamelijk gebruik voor mijn shoots op fitness gebied. Zie hiervoor mijn andere website www.killerbody.photography

Ik blijf streven naar perfectie in de foto’s die ik schiet. Hier blijf ik mijzelf in uitdagen door andere technieken toe te passen en te blijven investeren in andere apparatuur en opleidingen.

Tot op heden ben ik in de leer geweest bij de volgende scholen:

– Stichting De Nederlandse Fotovakschool Amsterdam
– Imagelab
– Fotofactor